Info servis

Pivovara Osijek uskoro počinje puniti Sinalco sokove

Pivovara Osijek započet će krajem travnja ili početkom svibnja sa proizvodnjom Sinalco gaziranih sokova, nove marke na hrvatskom tržištu osvježavajućih pića, izvijestili su iz te Pivovare.

Ugovor o licencnoj proizvodnji gaziranih sokova, nakon nekoliko tjedana pregovora, osječka Pivovara potpisala je 10. ožujka u njemačkom Duisburgu s predstavnicima Sinalco-a i to na 10 godina.

U Pivovari Osijek tako će se proizvoditi pića četiri okusa: cola, naranča, limun-limeta i tonic, a punit će se u limenke, staklene bočice, bačve i u PET ambalažu na potpuno novoj, modernoj liniji za punjenje PET boca koja bi trebala stići iz Njemačke, što je investicija same Pivovare.

U tvrtki u ovom trenutku nisu željeli otkriti vrijednost same investicije kao ni poslovne planove proizvodnje.

Sinalco je treći po veličini svjetski proizvođač bezalkoholnih pića, koji je s proizvodnjom sokova započeo davne 1902. godine, a 1905. godine sokovi dobivaju ime Sinalco (lat. bez alkohola) koje se nepromijenjeno zadržalo do današnjih dana, ističu u osječkoj tvrtki.

Sinalco sokovi već se 100 godina proizvode u 46 zemalja svijeta. Ni u Hrvatskoj, Sinalco sokovi nisu potpuno nepoznati. Do 1970-ih godina Sinalco sokovi proizvodili su se u Županji, a u novije vrijeme može ih se pronaći na tržištima naših istočnih i južnih susjeda gdje je prodaja, kažu, zabilježila dobre rezultate.

Hina