Info servis

BMC Software preuzima OpenNetwork za 18 milijuna dolara

BMC Software vodeći ponuđač rješenja za upravljanje poduzećima, preuzima privatno poduzeće OpenNetwork, vodećeg ponuđača Web access management i Web single–sign on rješenja.

Odgovarajući na povećane zahtjeve klijenata za Web enabled aplikacijama kao sastavnicom sveobuhvatnih rješenja za upravljanje identitetom, BMC Software ovom akvizicijom proširuje paletu proizvoda za upravljanje identitetom. Integracijom pretraživača – zasnovanog na provjeri valjanosti i autorizaciji rješenja, omogućuje klijentima sigurno upravljanje u pristupu aplikacijama utemeljenim na Internetu, kroz složena business okruženja.

Osim toga, preuzimanjem OpenNetworka, BMC Software objedinjuje pogodnosti upravljanja identitetom što omogućuje sigurno i znatno efikasnije poslovanje putem Interneta.

Ova akvizicija osnažuje i BMC Softwareovu konkurentsku poziciju jer omogućuje kreiranje objedinjenog upravljanja identitetom, pa tako BMC Softwareovov paket upravljanja identitetom sada isporučuje Web access management, Web single sing-on (SSO), i identity federation poslužitelje za Web–enabled aplikacije.

Novom ponudom tvrtka kompletira postojeća rješenja za upravljanje identitetom čime olakšava snabdijevanje korisnika, optimalizira protok poslovnih aktivnosti, provodi postavke, autorizaciju, kontrolu i prilagodbu upravljanja.

"Kako IT odjeli nastoje smanjiti rizik, onemogućiti napade, te postupati prema propisima, i ulijevati povjerenje u klijente i partnere, tako je prirodan odgovor unaprjeđenje sigurnosti utemeljene na identitetu, kao i odgovornosti kroz razvijanje identiteta i pristupa upravljanju infrastrukturom", izjavio je Phil Schacter, potpredsjednik Burton Grupacije i dodao: "Kupci su sada skloniji rješenjima u koje je integrirano upravljanje pristupom i identitetom što omogućuje široku pokrivenost autentičnosti, autorizacije i korisnika".

Tijekom prošle godine, BMC Software je provodio strategiju širenja proizvodnog paketa za upravljanje identitetom osnažujući svoju Business Service Management (BSM) ponudu, koja omogućuje klijentima upravljanje IT-om iz poslovne perspektive. Web access management dodatno ojačava i proširuje koristi BSM-a iznad granica ustrojstva, što uključuje i klijente i partnere. "Naš cilj je omogućiti rješenja koja radije prilagođavamo radnim procesima naših klijenata nego li zahtijevati od klijenata da svoje procese prilagode našim rješenjima. Preuzimanjem OpenNetworka , mi nastavljamo provoditi naš plan dostavljanja jednog od najmoćnijih, ali istodobno jednostavnih rješenja za implementaciju, rješenja u upravljanju identitetom", izjavio je Somesh Singh, potpredsjednik i glavni manager poslovne jedinice upravljanja identitetom BMC Software.

"Posvećenost BMC Software dostavljanju potpuno integriranih i sveobuhvatnih rješenja upravljanja identitetom svojim klijentima, istovjetna je s našom misijom", rekao je Bob Worner, predsjednik uprave OpenNetworka. OpenNetwork je privatna tvrtka sa sjedištem u Clearwateru, na Floridi, s pridruženim uredom u Velikoj Britaniji. Opslužuje više od 70 klijenata širom svijeta u raznim djelatnostima, od financijskih servisa i osiguranja, do telekomunikacija i zdravstva. Prema uvjetima ugovora, BMC Software će preuzeti OpenNetwork za 18 milijuna dolara. Četrdesetak dosadašnjih zaposlenika OpenNetworka pridružit će se BMC Softwareovom odjelu za upravljanje identitetom.

Croatiabiz