Info servis

ALTPRO ušao u grupu europskih tvrtki za tržišta Kine i Rusije

Zagrebačka tvrtka ALTPRO uvrštena je na konferenciji UNIFE-a (Zajednice željezničke industrije EU) u grupu tvrtki koja će sustavno pod patronatom EU izlaziti na svjetska željeznička tržišta, prvenstveno Kine i Rusije, a zbog povećanja konkurentnosti željezničke industrije EU, izvijestila je danas ta tvrtka.

Konferencija je održana 17. ožujka u Bruxellessu, a na njoj su sudjelovali predstavnici Europske komisije, te čelnici najvećih europskih željeznica i željezničke industrije.

UNIFE je dobio mandat od strane EU da osmišljava budući razvoj željeznice i željezničke industrije u Europi. Također je formirana grupa tvrtki, u kojoj je i ALTPRO, koja će sustavno pod patronatom EU izlaziti na svjetska tržišta, prvenstveno Kine i Rusije, radi povećavanja konkurentnosti željezničke industrije EU, kaže se u priopćenju hrvatske tvrtke.

Naglašavaju da je ALTPRO uvršten u tu grupu iako Hrvatska još nije ni započela pregovore o članstvu u EU. Napominju da je službeno stajalište njihove poslovne politike da se jedino konkurentnim i profitabilnim gospodarstvom može započeti smanjivanje hrvatskog vanjskog duga. Drže da je to veliko priznanje jednoj hrvatskoj tvrtci i dokaz da i u Hrvatskoj postoji konkurentno gospodarstvo u svjetskim razmjerima.

Tvrtku ALTPRO osnovala je 1994. grupa inženjera i tehničara koji su radili na razvoju, proizvodnji, ispitivanju električnih diodnih i tiristorskih lokomotiva, te elektromotornih vlakova, kao i u servisima Končara po depoima u čitavoj bivšoj Jugoslaviji. U proteklih 10 godina rada usvojena je proizvodnja preko 600 raznih uređaja na osnovu vlastitog razvoja.

Od lipnja 2004. tvrtka je član UNIFE, kao jedina tvrtka primljena u tu organizaciju iz tranzicijskih zemalja.

Hina