Info servis

Mercator planira osvojiti 10 posto tržišnog udjela u Hrvatskoj

Tvrtka "Mercator-H" u prošloj je godini u Hrvatskoj ostvarila prihod od 981 milijun kuna, a uz otvaranje novih trgovačkih centara, planira do 2008. godine ostvariti cilj od 10 posto tržišnog udjela u Hrvatskoj, izvijestila je danas u Osijeku uprava poduzeća.

Direktor tvrtke Stanislav Brodnjak na konferenciji za novinare je rekao kako je ove godine u Hrvatskoj predviđeno otvorenje trgovačkih centara u Zadru i Rijeci, u planu je otvorenje još devet takvih centara. Uz postojeća, "Mercator" razmatra mogućnosti ulaska na tržišta drugih zemalja, pored ostalih, Makedonije, Bugarske, Rumunjske i Ukrajine.

Brodnjak je kazao kako je cilj poslovne strategije "Mercatora" postati vodeći trgovac na tržištima jugoistočne Europe te na svim tržištima osigurati jednak standard ponude i usluga. Pritom je napomenuo kako je u "Meractorovim" centrima u Hrvatskoj 50 posto proizvoda hrvatskih proizvođača, dok se udio slovenske robe kreće od 15-17 posto.

Po njegovim riječima slovenska poslovna grupa "Mecator" dd prošle je godine, prema još nerevidiranim podacima, ostvarila ukupan prihod od 1,57 milijardi eura. Ima ukupno više od 15.000 radnika, od čega oko 1.600 u Hrvatskoj.

Hina