Info servis

HP i America Online proširuju suradnju novim trogodišnjim ugovorom

Tvrtka HP objavila je danas da je America Online, Inc. odabrala HP u natječaju za davatelja integriranih usluga podrške za AOL-ove tehnologije poslužitelja i pohrane podataka. HP će, kako je dogovoreno trogodišnjim ugovorom, pružati usluge održavanja i podrške za HP-ovu opremu i opremu drugih proizvođača u AOL-ovim podatkovnim centrima diljem SAD-a.

Nastavljajući desetogodišnju suradnju tvrtki, AOL je odlučio proširiti postojeći jednogodišnji ugovor o uslugama s HP-om na podršku za više dobavljačka okruženja u razdoblju od tri godine. HP je ponudio fleksibilnu platnu strukturu koja će AOL-u omogućiti prilagodbu usluga podrške promjenjivim korisničkim potrebama, predviđanje utjecaja na ukupne troškove podrške te još snažniji i učinkovitiji nastavak upravljanja troškovima poslužiteljske podrške.

AOL se za opisano rješenje odlučio i zato što želi samo jednu kontaktnu točku usluga podrške za većinu poslužitelja u svojim više dobavljačkim okruženjima jer na taj način postiže bolje usklađivanje između razina IT usluga i poslovnih potreba, povećava produktivnost i smanjuju troškovi. Kao tvrtka koja se bavi pružanjem online usluga, AOL se ponosi neprekidnom funkcionalnošću sustava te je upravo zbog ujednačenog pružanja usluga i dokazane kvalitete za partnera odabrala HP.

HP-ove integrirane usluge dobro se uklapaju u AOL-ova stalna nastojanja prema poboljšanju poslovne agilnosti, standardizaciji, racionalizaciji i pojednostavljivanju upravljanja tehnološkim okruženjem, s ciljem iskorištavanja mogućnosti promjena. Neke HP-ove usluge unutar AOL-ovih okruženja: ubrzavanje vremena za promjene zbog jedne kontaktne točke; standardizirane usluge i postupci podrške; smanjenje AOL-ova informatičkog opterećenja pojednostavljivanjem upravljanja uslugama podrške; te smanjenje troškova oslobađanjem resursa.

"HP je dugogodišnji partner koji tvrtki America Online pomaže u pružanju usluga svojim korisnicima”, rekao je David L. Cole, stariji potpredsjednik odjela Systems Operations u tvrtki America Online, Inc. “HP-ov fleksibilan i suradnički pristup kao i sposobnost pružanja jedne upravljačke točke za naše više dobavljačko okruženje pozitivno će utjecati ne samo na našu infrastrukturu nego i na brzinu odgovora na korisničke zahtjeve".

HP će upravljati podrškom za više od 15.000 poslužitelja raznih proizvođača, među kojima je čak 9.000 HP-ovih poslužitelja – i to poslužitelja HP Integrity s 2 Intel® Itanium® procesora te HP 9000, HP ProLiant i HP NonStop – ali i HP-ovih radnih stanica. To se posebno odnosi na HP-ovo pružanje usluga podrške za kritične namjene, ali i usluga obrade poziva koje će biti dostupne 24 sata na dan, svaki dan. HP će također pružati proaktivne alate i postupke za podršku, osigurati posebno zadužen tim za podršku i omogućiti poboljšano skladištenje HP-ovih zamjenskih dijelova. Postojeća tehnologija nalazi se na više AOL-ovih lokacija u sjevernoj Virginiji, Ohiju i Kaliforniji.

"AOL već posjeduje sofisticiranu tehnologiju infrastruktura, ali je htio konsolidirati ugovore o pružanju podrške i upravljanju poslužiteljskim okruženjem na strogim razinama usluga s različitim proizvođačima u jedan jedinstveni ugovor o pružanju usluga", rekao je Mike Rigodanzo, stariji potpredsjednik HP-ova odjela Technology Services. “Veza s HP-om omogućit će AOL-u jednostavnije pružanje usluga, uz istodobne uštede, pojednostavnjenje, standardizaciju i postizanje modularnosti IT okruženja. Ovo su temelji strategije prilagodive tvrtke (Adaptive Enterprise)".

Croatiabiz