Info servis

Podravka potpisala četverogodišnji ugovor o uslugama benchmarkinga s tvrtkom G2R

Temeljem uspješno isporučene benchmarking pilot studije, Podravka je potpisala četverogodišnji ugovor s tvrtkom G2R – Gate to Reform, za regularne usluge benchmarkinga članica svoje grupacije. Posredstvom ove usluge Podravka dobiva mogućnost sustavnog uvida u "zdravstvenu sliku" vlastitog poslovanja koristeći od 70 do 100 temeljnih ekonomskih pokazatelja s usporednim uzorkom sličnih tvrtki u prehrambenoj i farmaceutskoj industriji.

"Benchmarking će Upravi Podravke pomoći bolje dijagnosticirati i uskladiti "zdravlje poslovanja" sa strategijom i postavljenim ciljevima", izjavio je Goran Markulin, član Uprave Podravke.

"Povjerenje koje nam potpisivanjem ovog ugovora ukazuje Podravka predstavlja izniman poslovni događaj za G2R. Uvjereni smo kako će naša suradnja doprinijeti poticanju i sazrijevanju hrvatskog poslovnog okruženja u primjeni benchmarking discipline", dodao je Davor Jardas, direktor G2R-a. Benchmarking studije će biti rađene prema postojećoj normi UK BenchmarkIndex (UKBI), koja je ujedno i najveća globalna baza podataka ove vrste, a pokriva širok spektar industrija i tvrtki u rasponu prihoda do 300 milijuna €.

Podravci će usporedba sa sličnim kompanijama znatno pomoći u poslovanju i praćenju trendova. S obzirom na to da Podravka gotovo polovicu svog prihoda ostvaruje na inozemnim tržištima, posebno je bitno da će se na ovaj način moći uspoređivati sa sličnim kompanijama na tržištima Europske unije (gdje Podravka ostvaruje 61 posto svoje ukupne inozemne prodaje), srednje Europe, jugoistočne Europe, ali i ostalih tržišta na kojima Podravka posluje.

Realizacijom poslovne suradnje, Podravka i G2R daju svoj doprinos podizanju razine hrvatske gospodarstvene kulture u smislu sustavnog rada na podizanju konkurentske prednosti uporabom benchmarkinga kao značajne i relevantne poslovne discipline.

Dodatne informacije o benchmarkingu kao i primjer studije mogu se naći na web stranicama http://www.g2r.hr/Poslovnibenchmarking.html#Topic9

Croatiabiz