Info servis

Oracle Hrvatska udvostručio broj partnera

U posljednje dvije godine broj partnera softverske kompanije Oracle u Hrvatskoj gotovo se udvostručio i sa 49 porastao je na njih 92, izvijestio je na današnjem susretu s novinarima izvršni direktor Oraclea Hrvatska Marin Tadić.

Značajnijim od povećanja broja partnera Tadić je ocijenio njihovu kvalitetu, odnosno sposobnost da kod krajnjih korisnika uspješno uvode Oracleova rješenja, ili pak da na temelju Oracleovih platformi mogu primijeniti vlasita rješenja.

Upravo u tome Tadić vidi priliku za proboj hrvatskih softverskih tvrtki u zemlje regije i na područje Europske unije. Kako je pojasnio, nastup hrvatskih IT tvrtki na stranim tržištima sigurno bi bio ojačan uz Oracleovu referencu, odnosno kompatibilnost s Oracleovim platformama.

Drugo područje na kojemu bi, po njegovu mišljenju, Oracleovi partneri mogli pronaći svoju tržišnu nišu, jest u usko specijaliziranim uslugama posebnim sektorima gospodarstva, kojima se velike korporacije ne bave, jer one svoje poslovanje temelje na ponudi za standardizirane poslovne procedure.

Za ovu godinu Tadić predviđa da će biti vrlo teška za IT sektor u Hrvatskoj, jer, kako je rekao, primjetan je trend smanjivanja informatičkih troškova, posebice kod manjih tvrtki.

Što se tiče Oracleovih poslovnih rezultata tekuću poreznu godinu koja za Oracle završava 1. lipnja, procijenio je da će biti dobri, s omjerom 3:1 u korist prihoda od uvođenja Oracleovih rješenja prema licencnim prihodima.

Izvršni direktor Oraclea Hrvatska najavio je i tradicionalni edukacijski vikend, koji će se održati u ožujku gdje će partneri moći dobiti najnovije informacije o Oracleovoj ponudi.

Hina