Info servis

Novi predsjednik uprave Varteksa Zoran Koščec

Novi predsjednik Uprave varaždinske tekstilne industrije Varteks od 1. ožujka bit će Zoran Koščec, dok će dosadašnji predsjednik Uprave Miljenko Vidaček ostati u tvrtki kao član Uprave zadužen za proizvodnju.

Odluke su to sa sjednice Nadzornog odbora (NO) Varteksa koja je održana krajem prošloga tjedna, a koje prenosi Varaždinske burza.

Zoran Koščec, koji je od rujna 2003. član je Nadzornog odbora Varteksa, uspješan je varaždinski poduzetnik, navodi se u priopćenju.

Koščec je istaknuo kako je svjestan ozbiljnosti trenutne situacije u Varteksu, a kao osnovni motiv svog dolaska na mjesto predsjednika Uprave vidi u zaustavljanju gomilanja i povećanja poslovnog gubitka, koji je u Varteksu prisutan dugi niz godina.

Mišljenja je kako će kroz plan za 2005. godinu, aktivnostima i zadacima koje planiraju od ožujka do lipnja ove godine uvjeriti zaposlenike, poslovne partnere i ostalu javnost, da znaju što žele sa Varteksom i na koji način tvrtku u dugoročnom procesu restrukturiranja pretvoriti u stabilnu i profitabilnu kompaniju.

Proces restrukturiranja Varteksa intenziviran je nakon izdanih državnih jamstava za kredit HBOR-a te su zbog povećanja obima poslova donesene odluke Skupštine o proširenju Uprave i NO. Plan i program restrukturiranja Varteksove proizvodnje odlukom Nadzornog odbora povjeren je Miljenku Vidačeku.

Hina