Info servis

IN2 kvaliteta potvrđena ISO 9001 standardom

IN2 u potpunosti poštuje zahtjeve norme ISO 9001, potvrdila je redovna provjera koju je obavila glasovita međunarodna certifikacijska kuća Det Norske Veritas. Ovakav rezultat kod nas je već običaj, izjavio je Ante Mandić, direktor tvrtke IN2.

IN2, vodeći hrvatski isporučitelj integralnih poslovnih aplikacija, ima u potpunosti sukladan vlastiti sustav upravljanja kvalitetom sa zahtjevima norme ISO 9001, koja je u ovoj tvrtki uvedena još u veljači 2002. godine. To je potvrdila i nedavna redovna provjera koju je izvršila poznata međunarodna certifikacijska kuća Det Norske Veritas čije je sjedište u Norveškoj.

Norma ISO 9001, kao što je poznato, zahtjeva od svake tvrtke uspostavu sustava upravljanja kvalitetom pri čemu je potrebno jasno definirati poslovne procese i nadzor provedbe tih procesa i kvalitete proizvoda ili usluga tvrtke na svim razinama, od operativne do same uprave tvrtke. Poštivanje ove norme ukazuje pak na predanost uprave kvaliteti rada tvrtke i zadovoljstvu korisnika ili kupaca.

Provjere se vrše svakih devet mjeseci do godinu dana pri čemu se, uvidom u dokumentaciju, provjerava poštivanje načina rada koji je IN2 sam sebi propisao, a koji se u skladu sa zahtjevima norme. Ukoliko se u bilo kojem detalju utvrdi praksa odstupanja od dokumentiranog načina rada, to se smatra nesukladnošću koja se mora korigirati do slijedeće provjere, inače tvrtka nakon tri godine gubi certifikat.

"Ovakav rezultat kod nas je već uobičajen, jer smo tvrtka koja je uistinu u svakom svom segmentu maksimalno posvećena kvaliteti. Ipak, lijepo je od ugledne certifikacijske kuće dobiti i potvrdu kako kvaliteta nije tek samo naša puka želja nego i činjenica. Zaposlenici tvrtke svakodnevnim radom doprinose toj činjenici i ja im se ovom prigodom zahvaljujem", izjavio je Ante Mandić, direktor tvrtke IN2.

Sustav upravljanja kvalitetom u IN2 posebno je projektiran na način da zadrži fleksibilnost koja je potrebna na tržištu uz istovremeno poštivanje normi ISO 9001. Uz opća pravila i procedure koje vrijede za cijelu tvrtku, mogući su i odmaci u pojedinim situacijama koje se reguliraju posebnim pravilima za tu namjenu. Cijeli je sustav zasnovan na dokumentaciji koja je u potpunosti u elektroničkom obliku. U te svrhe koriste se suvremeni programski alati za praćenje svih vrsta unutarnjih i vanjskih zahtjeva za upravljanje dokumentacijom kao što su Microsoft SharePoint i Serenin PVCS Tracker.



Croatiabiz