Info servis

Promocija hrvatskog turizma u Pragu i Muenchenu

Promocija hrvatske turističke ponude ovoga će se tjedna održati na dva velika europska turistička sajma - u Pragu i Muenchenu.

Na sajmu 'Holiday World', koji se u Pragu održava od 17. do 20. veljače, sudjelovat će više od 700 izlagača iz oko 50 zemalja svijeta. Hrvatska svoju ponudu na tome sajmu predstavlja na štandu od 114 metara četvornih.

U Muenchenu će se od 19. do 23. veljače održati jedan od najznačajnijih međunarodnih turističkih sajmova Njemačke CBR 2005 (Caravan-Boot-Reisenmarkt), na kojemu će nastupiti oko 1.200 izlagača iz 70 zemalja svijeta.

Sajam je otvoren za poslovne posjetitelje i široku publiku, a nudi široki spektar ponude, od caravaninga, campinga, nautike, sporta do zdravstvenog i gradskog turizma.

Hrvatska turistička zajednica sa suizlagačima nastupa na štandu od 300 metara četvornih, a posebno će se predstaviti i Nacionalni park Risnjak te Park prirode Učka.

Hrvatska konferencija za novinare održat ce se prvog dana CBR-a, 19. veljače, a očekuje se da će novinarima govoriti državni tajnik za turizam u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka Zdenko Mičić, državni tajnik za more Branko Bačić te direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić.

Hina