Info servis

Ina će ove godine u benzinske postaje uložiti 42 milijuna dolara

Inin Sektor trgovine na malo ove godine planira investicije u iznosu od oko 42 milijuna dolara, što je oko 80 posto više od prošlogodišnjih ulaganja od 23 milijuna dolara, istaknuo je danas direktor toga Sektora trgovine na malo i razvoja djelatnosti Dragan Pavić.

INA je prošle godine otvorila 11 novih benzinskih postaja, te dvije u potpunosti obnovljene. Ove godine INA planira otvoriti 13 novih i temeljito obnovljenih benzinskih postaja, kazao je Pavić na današnjem obilježavanju dana Sektora trgovine na malo .

Inin Sektor trgovine na malo ima oko 3.000 zaposlenih, INA ima oko 410 benzinskih postaja u Hrvatskoj, a njena konkurencija, odnosno druge tvrtke koje se bave prodajom derivata 307 postaja.

No, Pavić ističe da INA ima i svoju društvenu zadaću opskrbe, što je potkrijepio podatcima da INA na otocima ima 26 benzinskih postaja, dok konkurencija ima samo njih osam, a razlog tomu su i visoki troškovi transporta derivata na otoke.

Kako je istaknuto na današnjoj svečanosti, Inin je cilj da na njenim benzinskim postajam u iduće četiri godine udio prodaje naftnih derivata bude 65 posto, a 35 posto udio prodaje roba široke potrošnje, kao što je to uobičajeno u ostalim europskim zemljama.

INA veliku pažnju posvećuje i zaštiti svojih benzinskih postaja i zaposlenika na njima, te zaštiti okoliša, a direktor Sektora trgovine na malo danas je primio i certifikat ISO 14001 za okoliš.

Dan Sektora trgovine na malo ove je godine proslavljen po treći put, a na svečanosti je proglašeno i 16 najuspješnijih Ininih benzinskih postaja (po jedna iz svake poslovne jedinice), za najbolju poslovnu jedinicu proglašena je jedinica Osijek, a prograšene su i tri najljepše i tri najbolje postaje.

Za najljepšu benzinsku postaju proglašena je postaja Rovinj - Gripole, a najbolja je postaja Zagreb-Miramarska.

Hina