Info servis

Belišće poslalo ponudu za otkup dionica slovenskoga Valkartona

"Belišće" d.d., najveći hrvatski proizvođač papira i ambalaže, koji u godini zaradi više od 80 milijuna eura, a 55 posto proizvoda izvozi, poslalo je ponudu za otkup svih dionica "Valkartona" d.d. iz slovenskoga Logatca, priopćila je danas Privredna banka Zagreb kao finacijski savjetnik "Belišća".

Ponudu za otkup dionica "Valkartona", najvećega slovenskog proizvođača ambalaže s tržišnim udjelom većim od 50 posto i prihodom većim od 50 milijuna eura na godinu, "Belišće" je poslalo jučer.

"Valkarton" je i većinski vlasnik najvećega makedonskog proizvođača papira i ambalaže.

Kako je navedeno u priopćenju, to je nastavak vrlo uspješne poslovne suradnje između dviju tvrtki u kojoj je "Belišće" postalo najveći dobavljač papira za "Valkarton".

Spajanjem te bi dvije tvrtke trebale činiti najveću grupaciju u proizvodnji papira i ambalaže u ovom dijelu Europe, s ukupnim prihodom većim od 125 milijuna eura.

S obzirom na to da je ponuda za otkup uvjetovana suglasnošću slovenskoga Povjerenstva za vrijednosne papire i Ureda za zaštitu tržišnog natjecanja, završetak transakcije očekuje se u roku od 60 dana.

Hina