Info servis

Končar-INEM predstavio poslovne rezultate za 2004. te planove za ovu godinu

Zagrebačka tvrtka Končar Elektronika i informatika (Končar-INEM) je na prvoj ovogodišnjoj konferenciji za medije objavila preliminarne poslovne rezultate za prošlu godinu te najavila planove za 2005. godinu. Prezentaciju su održali Željko Tukša, predsjednik Uprave Končar-INEM-a i Jadranko Ahel, član Uprave te tvrtke.

"Poslovnu 2004. godinu Končar-INEM je zaključio s prihodima većim od 136 milijuna kuna. Ukupna dobit tvrtke iznosila je 4,9 milijuna kuna, što je pak porast od gotovo 19 posto u odnosu na prethodnu godinu. Končar-INEM je krajem prošle brojio 280 zaposlenika ili 24 više nego krajem 2003. godine. Unatoč toga, produktivnost mjerena iznosom dodane vrijednosti po zaposlenom porasla je 13 posto", istaknuo je Željko Tukša, predsjednik Uprave tvrtke Končar-INEM.

"Zadovoljni smo jer smo ostvarili naše poslovne planove za proteklu godinu te postali neizbježan subjekt na domaćem ICT tržištu, prepoznatljiv ne samo u segmentu proizvodnje i distribucije računala, već i cjelovitih informacijskih rješenja. Također, vlastitim tehničkim rješenjima i tehnologijom namjeravamo jačati našu poziciju i na regionalnom tržištu, s obzirom da je povećavanje izvoza osnovna pretpostavka dugoročnog razvoja", dodao je Jadranko Ahel, član Uprave tvrtke Končar-INEM.

Među zanimljivostima u proizvodnji valja spomenuti kako je Končar-INEM zadužen za proizvodnju najsloženije elektroničke opreme za nove niskopodne tramvaje, koji će u nadolazećim godinama prometovati zagrebačkim ulicama. U ovoj godini tvrtka također planira izbaciti na tržište nekoliko potpuno novih prijenosnika, te osvježene inačice već postojećih modela. Jedan od njih, Končar NADA 30, predstavljen je nedavno, a od ovoga tjedna već se nalazi u prodaji. Slijedi nova inačica prijenosnika Končar NIVES sa Centrino tehnologijom, a u najavi su i interesantni novi modeli s naglaskom na multimediju.



Croatiabiz