Info servis

Za sredinu lipnja IDC najavio konferenciju u Ateni o kretanjima na IT tržištima

IDC, jedna od vodećih svjetskih savjetodavnih kompanija na području informacijske tehnologije te elektroničkog poslovanja najavila je da će sredinom lipnja u Ateni održavati konferenciju na temu kretanja na IT tržištima u jugoistočnoj Europi, usprkos otkazivanja pripadajućeg "E- Commerce Show-a" prvobitno najavljenog za 29. i 30. svibnja.

S obzirom na stalno rastući interes stranih investitora i proizvođača IT opreme za jugoistočnu Europu, odluka o održavanju konferencije bila je vrlo jednostavna, kazao je Steven Frantzen, potpredsjednik IDC-a za Srednju i Istočnu Europu, Bliski istok i Afriku. Dodao je da je ta odluka u skladu s odlukom IDC-a da pozicionira Grčku kao svojevrsni ulaz za IDC-ove istraživačke i poslovne aktivnosti u regiji. U IDC kažu da trenutno nastoje osigurati stalnu prisutnost u Grčkoj, koja se javlja kao logičan slijed ulaganja u urede i osoblje u Rumunjskoj, Bugarskoj i Turskoj u posljednjih nekoliko godina.

Za vrijeme konferencije nazvane "IDC Directions - Southeast Europe 2002" koja će se održati 13. lipnja u Ateni, IDC-evi analitičari pružit će uvid u najnovija saznanja te ponuditi procjene o budućim kretanjima na IT tržištima u jugoistočnoj Europi.

IDC je svjetska savjetodavna tvrtka s više od 700 analitičara u 43 zemlje, među kojima i Hrvatska. Klijenti su joj vodeći svjetski ponuđači IT rješenja, međunarodne IT organizacije, kompanije koje se bave elektroničkim poslovanjem te članice financijske zajednice.

Hina