Info servis

Algebra u 2004. ostvarila 7,8 milijuna kuna prihoda

Informatičko učilište Algebra iz Zagreba ostvarilo je lani poslovni prihod od 7,8 milijuna kuna ili 15 posto veći nego 2003. a povećali su i svoj udio na ukupnom domaćem tržištu informatičke edukacije na 14 posto, što je povećanje za četiri posto u odnosu na 2003.

Ta je tvrtka danas predstavila preliminarne financijske rezultate za 2004., a najavila je i poslovne planove za 2005.

Član uprave Hrvoje Balen kazao je da se Algebra smatra najvećim ponuđačem IT edukacije, mjereno prema prihodima te vrste te u usporedbi s konkurentima kojih je na hrvatskom tržištu informatičke edukacija, prema njegovim riječima, oko četrdesetak.

Balen je kazao da su lani školovali više od sedam tisuća polaznika, povećali broj zaposlenika za 38 posto na 25 stalnih i preko 50 honorarnih zaposlenika, potpisali su također i dva partnerska ugovora s najvećim IT trening centrom u riječkoj regiji, Astorijom, te s najvećim IT trening centrom u varaždinskoj regiji, ACT Plavec.

U 2005. Algebra će predstaviti nove obrazovne programe, a također će investirati u pokretanja Internet portala "Portal znanja" u suradnji s T-comom, koji bi trebao biti pokrenut idući mjesec. Na tom će portalu korisnici moći besplatno pohađati neke sadržaje, poput učenja na daljinu (e-learning). Također se namjeravaju širiti na područja u kojim nisu dosad bili prisutni, prvenstveno u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Hina