Info servis

Započela izgradnja Zagrebtowera

Polaganjem temeljnog kamena danas je obilježen početak izgradnje poslovne zgrade Zagrebtower, na južnoj strani križanja Vukovarske ulice i Radničke ceste.

Riječ je o ovalnom poslovnom tornju s 21 katom i pridruženom osmerokatnom pravokutnom zgradom.

U izgradnju će hrvatsko-austrijsko društvo "Zagrebtower" uložiti 50 milijuna eura, a gradnja bi trebala završiti krajem 2006. godine.

Tada bi unajmljivačima trebalo biti ponuđeno 26 tisuća četvornih metara uredskog prostora i 400 podzemnih parkirnih mjesta. Površine za najam iznosit će od 150 do 2.000 četvornih metara, a cijena najma iznosi od 17 eura po četvornom metru.

Arhitektonska rješenja tornja izradio je arhitektonski ured ATP Zagreb Projektiranje" d.o.o., na čelu s Ottom Barićem mlađim.

Svečanosti polaganja temeljenog kamena prisustvovali su vodeći predstavnici investorske grupe Europolis te građevinskih tvrtki PORR (Austrija) i Minik koje obavljaju građevinske radove.

Predsjednik Uprave PORR-a Stephan Gillich ocijenio je da će realizacijom ovog projekta, tvrtka PORR uspješno ući na hrvatsko tržište, te naglasio PORR-ov interes za izgradnju turističkih i zdravstvenih objekata u Zagrebu i Hrvatskoj.

Hina