Info servis

Hotel Dalmacija u Makarskoj: ulaganje od 15,5 milijuna kuna

Nadzorni odbor Hotela Makarska d.d. dao je suglasnost za rekonstrukciju smještajnog dijela makarskog hotela Dalmacija, u što će se uložiti 15,5 milijuna kuna, a sredstva će biti osigurana iz kredita poslovne banke.

Od četiri prispjele ponude na raspisani natječaj, odabrana je ponuda zagrebačke tvrtke Exportdrvo-ing, a radovi na hotelu trebaju biti završeni do kraja ožujka.

Prvi ovogodišnji gosti - skupina norveških turista stići će u hotel Dalmaciju početkom travnja.

Hotel, u čije je preuređenje društvenih prostora i hotelskih sadržaja, u protekle dvije godine uloženo deset milijuna kuna, poslovat će do konca listopada i u tom vremenu je planirano ostvariti 61.000 turističkih noćenja i ukupni prihod od 15 milijuna kuna.

Ujedno će makarski hotelijeri uložiti u hotel Meteor 2,5 milijuna kuna u uređenje hotelskih terasa i otvorenih prostora za zabavu i animaciju gostiju kako bi taj hotel već od proljeća mogao poslovati s četiri zvjezdice. Prvi gosti, grupa od 30 britanskih turista, stići će u Meteor već koncem ovoga tjedna.

Do početka sezone u manje radove u hotelskom naselju Rivijera uložit će se milijun kuna, pa su ukupna ulaganja makarske hotelske kuće u tri hotelska objekta 19 milijuna kuna.

Hina