Info servis

Deutsche Telekom očekuje 20 milijuna korisnika u SAD-u

Europski telekom div Deutsche Telekom očekuje da će u 2005. dosegnuti brojku od 20 milijuna korisnika mobilne telefonije u Sjedinjenim Državama, objavio je u utorak Financial Times Deutschland.

Pozivajući se na izjave izvršnog direktora kompanije Kai-Uwe Ricke-a, njemačko izdanje FT-a piše da DT-ijev američki mobilni operater T-Mobile USA želi sklopiti partnerstva s kabelskim tvrtkama radi ponude usluga fiksne i mobilne telefonije.

"Imat ćemo više od 17 milijuna klijenata do kraja 2004", izjavio je Ricke za taj list govoreći o T-Mobile USA, svojem najbrže rastućem dijelu poslovanja. "U 2005. ćemo imati oko 20 milijuna korisnika, a do 2010. ciljamo brojku od 30 do 35 milijuna", kazao je Ricke.

Telekom je 2001. kupio T-Mobile USA, ranije poznat pod imenom VoiceStream Wireless i sada najmanji od četiriju nacionalnih mobilnih operatera u SAD-u, za 40 milijardi dolara i odupro se pritisku da ga proda radi smanjenja dugova.

Ricke je izjavio da će taj američki dio poslovanja, koji je u međuvremenu prerastao DT-ijeva domaćeg mobilnog operatera T-Mobile Germany, nastojati proširiti svoje usluge na fiksnu telefoniju i bolje ciljati poslovne klijente.

"Pregovaramo s kabelskim kompanijama u SAD-u kako bismo proširili našu ponudu na fiksnu mrežu", kazao je Ricke. "Naš cilj je jedino sklapanje komercijalnih partnerstva, a ne preuzimanja niti joint-venture".

"Nije isključeno niti uvođenje novog branda mobilne telefonije", kazao je Ricke, dodavši kako razmišlja da to poduzmu sa svojim partnerom.

U dijelu intervjua za njemačko izdanje FT-a, Ricke je također izjavio da namjerava zaustaviti pad prihoda u DT-ijevom domaćem dijelu poslovanja s fiksnom telefonijom kroz njegovo planirano spajanje s internetskim poslovanjem.

Hina