Info servis

Predstavljen Oracle Business Intelligence 10g

Oracle, najveći svjetski proizvođač poslovnog softvera, danas je predstavio Oracle Business Intelligence 10g - sveobuhvatan proizvod projektiran za adresiranje cijelog spektra analitičkih zahtjeva s kojima se tvrtke suočavaju, među kojima su pristup informacijama, analiza i izvještavanje, te integracija podataka i upravljanje. Oracle Business Intelligence 10g proizvod slijedi novu strategiju koja uključuje smanjivanje troškova i složenost izgradnje i implementacije rješenja poslovne inteligencije.

"Oracle nudi cjelovitu paletu softvera za operativno, taktičko i strateško izvještavanje i analizu s funkcijama analize povijesti i predviđanja budućih događaja. Podržavajući sve korake modela poslovne inteligencije fokusiranog na donošenje odluka, Oracle je zauzeo dobre pozicije za omogućivanje automatizacije postupka odlučivanja", izjavio je Henry Morris, potpredsjednik grupe za istraživanje na području aplikacija i softvera za pristup informacijama u tvrtki IDC.

Oracle Business Intelligence 10g sadrži integrirane komponente - Discoverer (upiti, izvještavanje, ad-hoc analize), Spreadsheet Add-In (izravan pristup u Oracle OLAP iz Microsoft Excel proračunskih tablica), Warehouse Builder (robusne funkcije za osiguranje kvalitete podataka i ETL), te BI Beans (razvoj prilagođenih BI aplikacija).

Oracle Business Intelligence 10g trebao bi se pojaviti u redovnoj prodaji u prvom tromjesečju 2005. godine.

Croatiabiz