Info servis

Medika preuzela zagrebački Farmis i osječki Farmacon

Najveći hrvatski distributer lijekova i sanitetskog pribora Medika preuzela je tvrtke za veletrgovina lijekovima i medicinskim proizvodima Farmis d.o.o. iz Zagreba te Farmacon d.o.o. iz Osijeka, i to od dosadašnjeg vlasnika, riječkog Jadran Galenskog laboratorija, izvijestili su danas iz Medike.

Ugovor o prijenosu poslovnog udjela u Farmisu i Farmaconu iz Jadrana u Mediku potpisan je danas, a iz Medike je objavljeno kako će te tvrtke u sklopu grupe Medika poslovati od 2005. godine.

Cilj ovog poslovnog poteza, navodi se u priopćenju, je stalno unapređenje kvalitete, kao dijela poslovne politike Medike, jer će se sinergijski efekti u logistici i isporukama, koje će biti još brže i intenzivnije, odraziti na poslovanje grupe Medika u cijeloj Hrvatskoj.

Ovim će se preuzimanjem omogućiti povećanje kvalitete nabave, jer će se objedinjavanjem nabave osigurati bolji uvjeti kod dobavljača, a u prodaji će se nakon ulaska dviju novih tvrtki u grupu Medike postići bolja pokrivenost tržišta, pojašnjavaju iz Medike.

Tako će Farmacon Mediki omogućiti bolju regionalnu prisutnost u Slavoniji, gdje će ponovno imati svoj distributivni centar u Osijeku, a obje će tvrtke omogućiti i bolju prisutnost kod kupaca u sjeverozapadnoj Hrvatskoj te bolju pokrivenost terena u cijeloj zemlji, dodaje se.

Hina