Info servis

Tisak u ovoj godini očekuje 10 posto veći promet

Vodeći domaći distributer tiskovina, duhanskih proizvoda i ostale komercijalne robe Tisak u ovoj će godini ostvariti 10 posto veći ukupni promet nego lani i očekuje se da bi u 2004. ukupni promet mogao iznositi 2,5 milijardi kuna, kazao je danas predsjednik uprave Tiska Davor Tomašković.

Na susretu s novinarima poslovanje Tiska u 2004. Tomašković je ocijenio dobrim, najavivši da će ostvariti rast, posebice u sektoru veleprodaje. Očekuje da bi u veleprodaji mogli ostvariti 40 posto veći promet u odnosu na prošlu godinu kada je promet u tom segmentu iznosio 1,1 milijardu kuna.

Tvrtka je ove godine napravila značajan iskorak i imala znatne investicije, a postavljen je i novi menadžment, kazao je Tomašković Dodao je da Tisak već dugi niz godina, zbog teškoća u poslovanju, nije ulagao u informatizaciju.

Zahvaljujući dobroj poslovnoj godini, sada smo odlučili uložiti u obnovu informatizacije tvrtke, pa ćemo tako u 2005. obnoviti poslovne aplikacije, a slijedeći korak će biti informatizacija prodajnih mjesta, rekao je Tomašković.

Podsjetio je da će u iduće tri godine u modernizaciju svoje informatičko-telekomunikacijske (IT) infrastrukture Tisak uložiti 30 milijuna kuna, a u 2004. su u prvu fazu informatizacije uložili šest milijuna kuna.

Tomašković je kazao da u narednih deset godina Tisak namjerava otplatiti 200 milijuna kuna preuzetih obveza, mahom nastalih u doba bivšeg vlasnika te tvrtke Miroslava Kutle.

Tisak ima 2.700 zaposlenih i najveći je maloprodajni lanac tiskovina, duhanskih proizvoda i ostale komercijalne robe sa 900 vlastitih prodajnih mjesta i 4.300 drugih prodajnih mjesta. Godišnje preveze 42 milijuna primjeraka tiskovina, a i vodeći je uvoznik stranih tiskovina sa 600 naslova dnevno.

Hina