Info servis

INA i MOL predali pismo namjere za kupnju sarajevskog Energopetrola

Hrvatska naftna kompanija INA i njen 25-postotni strateški partner, mađarski MOL, temeljem javnog poziva Vlade BiH, danas su predali zajedničko neobvezujuće Pismo namjere kojim iskazuju interes za ulaganje u sarajevski Energopetrol, priopćeno je danas iz dviju tvrtki.

"U prvoj fazi iskazivanja neobvezujućeg interesa INA i MOL će zajedničkim snagama prikupljati sve relevatne informacije o mogućem ulaganju u Energopetrol", navodi se u priopćenju Ine i MOL-a.

Predsjednik Uprave Ine Tomislav Dragičević ističe da je "odluka da se u natječaju za Energopetrol sudjeluje zajedno s MOL-om, Ininim strateškim partnerom, rezultat čiste poslovne procjene koja je nedvojbena - naša zajednička snaga te znanje i iskustvo jamče za Inu najbolje moguće odluke i rezultate".

"MOL, koji je Inin strateški partner već više od godinu dana, snažno podupire sve poslovne planove koji će Ini omogućiti daljnji rast i zauzimanje snažne pozicije na tržištu koja joj i pripada. Energopetrol je u svakom slučaju vrijedna prilika i u ovom trenutku zajedno pobliže istražujemo mogućnosti - obje tvrtke upoznate su s bosanskohercegovačkim tržištem i zainteresirane za njega", naglašava glavni izvršni direktor MOL-a Zsolt Hernadi.

Sarajevski Energopetrol u 67-postotnom je vlasništvu države. Energopetrol već niz godina predstavlja najvažniju tvrtku za prodaju nafte i naftnih derivata na području BiH sa 123.877 prodanih tona u prošloj godini, te širokom mrežom od 65 benzinskih postaja.

Hina