Info servis

Eph potvrdio da pregovara o prodaji 50 posto dnevnika tvrtki Masmedia

Izdavačka kuća Europapress holding (EPH) potvrdila je danas da su u tijeku pregovori o prodaji 50 posto vlasništva lista Dnevnik izdavačkoj kući Masmedia, ali je opovrgnula medijska nagađanja da je posao već zaključen.

Vlasnik Masmedia Stjepan Andrašića potvrdio je da je njegova tvrtka zainteresirana za udio u Dnevniku, no nije želio detaljnije govoriti o tom poslovnom potezu dok se on ne završi.

Jedan od direktora EPH Stipe Orešković opovrgnuo je napis na jednom internet portalu da je 50 posto Dnevnika već prodano, no rekao je kako bi posao mogao "relativno brzo biti gotov".

"Mi se ne odričemo Dnevnika, nego taj projekt želimo proširiti i stoga tražimo stručnog i ozbiljnog partnera s kojim bi investirali u daljnji razvoj i nove proizvode", kazao je Orešković.

U EPH smatraju kako je upravo Masmedia takav partner. Ta je tvrtka osnovana 1990. kao nakladnička kuća za izdavanje poslovnih i stručnih knjiga i časopisa, elektroničko izdavaštvo, organiziranje seminara i druge oblike obrazovanja, marketing, poslovne usluge, grafičke usluge i zastupanje inozemnih poduzeća na hrvatskom tržištu. Tvrtka je suvlasnik 30 posto poduzeća Creditreform Hrvatska koja izrađuje bonitetna izvješća i pruža druge poslovne usluge te stopostotni vlasnik marketinškog poduzeća Global Media Marketing.

Orešković nije želio govoriti o iznosu za koji EPH planira prodati 50 posto Dnevnika. "Važnije od toga je koliko će se novim partnerstvom investirati u razvoj Dnevnika kao modernog europskog poslovnog lista i dodatnih proizvoda, poslovnih i stručnih knjiga i časopisa", zaključio je direktor EPH.

Hina