Info servis

Hoteli Zadar poslovali s dobiti

Turističko-ugostiteljska tvrtka Hoteli Zadar d.d. iz Zadra u devet je ovogodišnjih mjeseci poslovala pozitivno, ostvarivši neto dobit od 1,3 milijuna kuna, za razliku od istog lanjskog razdoblja kada su poslovali s gubitkom od 237 tisuća kuna.

Hoteli Zadar su u devet ovogodišnjih mjeseci povećali ukupne prihode u odnosu na lani, i to za 4,4 posto, na 21,3 milijuna kuna.

Za 3 posto smanjili su ukupne rashode, na 20 milijuna kuna, a takve poslovne rezultate iz Hotela Zadar, kako stoji u financijskom izvješću te tvrtke dostavljenom Varaždinskoj burzi, ocjenjuju zadovoljavajućim.

U strukturi ukupnih prihoda Hotela Zadar 60,1 posto ili 12,8 milijuna kuna odnosi se na prihode od prodaje u zemlji, koji su u odnosu na lanjskih devet mjeseci manji 0,3 posto, ali su za 34 posto povećani prihodi od prodaje u inozemstvu, na 7,1 milijun kuna.

Oko 46 posto ukupnih prihoda ili 9,8 milijuna kuna ostvareno je u trećem ovogodišnjem tromjesečju (srpanj-rujan), što je 2 posto manje nego u istim mjesecima prošle godine.

U sklopu tvrtke Hoteli Zadar nalaze se dva hotela, Kolovare i Zagreb, od kojih Zagreb nije u funkciji. U hotelu Kolovare, koji se nalazi uz obalu mora u središtu grada Zadra, ima 234 sobe sa 450 kreveta. Osim hotela u sastavu Hotela Zadar je i zgrada Lanterna (bivši hotel "Beograd"), koja je dana u zakup kao poslovni prostor.

Većinski vlasnik Hotela Zadar od travnja 2003. je američka tvrtka "Alpine Hotels Associate LLC" iz New Jerseya, koja ima 52,51 posto dioničkog udjela. Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) drži 11,48 posto dionica, zagrebačka tvrtka Interconsult 4,20 posto, dok je ostali dionički udjel podijeljen među malim dioničarima.

Hina