Info servis

Croatia Airlines sutra pristupa Star Allianceu

Nacionalna zrakoplovna tvrtka Croatia Airlines (CA) u Frankfurtu će sutra potpisati ugovor o pristupanju regionalnoj zrakoplovnoj partnerskoj udruzi Star Alliance, čije članice ostvaruju više od 14 tisuća dnevnih letova na 755 odredišta u 132 zemlje.

Pristupanjem toj udruzi putnici CA dobit će niz prednosti poput višeg standarda usluge, više destinacija, pojednostavljenu proceduru registracije, ističu iz Croatia Airlinesa. Uz to, zrakoplovi CA moći će slijetati na terminale drugih članica udruge što će putnicima omogućiti ugodnije putovanje jer zbog presjedanja neće morati odlaziti na drugi kraj neke zračne luke.

Članicama udruge omogućena je prisutnost na tržištima na kojima nisu bile zastupljene, ističu iz CA. Članstvo također omogućuje optimalizaciju reda letenja i poslovne mreže, smanjenje operativnih troškova i zajednički nastup prema dobavljačima koji rezultira značajnim financijskim uštedama. Dodaje se da ulaskom u Star Alliance CA ostvaruje jedan od svojih strateških ciljeva.

Udruga Star Alliance osnovna je 1997. kao prva globalna zrakoplovna udruga koja svojim putnicima omogućuje pristup odredištima u čitavom svijetu, a ima 15 članica - zrakoplovnih tvrtki te tri regionalne članice sa više kontinenata.

Hina