Info servis

Šibenik: Prgin najavio otvaranje novih radnih mjesta

Novi koncesionar prostora šibenskog Remontnog brodogradilišta Goran Prgin, vlasnik primoštenskog Nautičkog centra, danas je na konferenciji za novinare u Šibeniku predstavio poslovne planove i najavio natječaj za 50 novih radnih mjesta.

Ugovor o dodjeli 30-godišnje koncesije za prostor od 160.000 četvornih metara pomorskog dobra na prostoru šibenskog Remontnog brodogradilišta potpisali su 25. listopada u Zagrebu ministar mora, turizma, prometa i razvitka Božidar Kalmeta i vlasnik Nautičkog centra Primošten Goran Prgin.

Time je bio završen stečaj toga brodogradilišta, koje će biti likvidirano, a novi se koncesionar ugovorom obvezao zadržati na poslu svih 228 zaposlenika. Istoga dana isplaćeno je 4,5 milijuna kuna otpremnine za 119 radnika, koji su u prijašnjim pokušajima privatizacije Remontnog brodogradilišta ostali bez posla.

Prgin je otkupio sve pokretnine Remontnog brodogradilišta, a od 1. listopada ove godine, kako je rekao, ugovorio je brodogradilištu poslove u vrijednosti od oko 30 milijuna kuna, koliko je iznosio ukupni promet "šibenskih remontaša" u proteklih godinu i devet mjeseci.

"Ovo što smo dosad napravili, to je tek manji dio posla. Čeka nas održavanje kontinuiteta poslovanja, osiguravanje posla za sve sadašnje zaposlenike i otvaranje novih radnih mjesta. Već idućeg tjedna objavit ćemo natječaj za 50 novih radnih mjesta. Tražimo kvalitetne, prije svega mlade ljude različitih struka, koje ćemo mi obučavati", kazao je Prgin.

Novi koncesionar dodao je kako su u Remontnom brodogradilištu već angažirani stručnjaci iz inozemstva koji će sudjelovati u izradi poslovnih ponuda i traženju novih poslova. Upoznao je novinare i s planom proširenja poslova na prostor bivše vojarne "Kutine" u Mandalini, odredi li grad Šibenik taj prostor za razvoj nautičkog turizma.

Prgin je najavio i mogućnost proizvodnje brodova od aluminija u šibenskom brodogradilištu za što će, rekao je, ili biti otkupljene poznate tehnologije ili razvijena vlastita, u suradnji s Hrvatskim brodarskim institutom i Fakultetom strojarstva i brodogradnje.

Hina