Info servis

Nova poslovnica Centar banke

Centar banka d.d. iz Zagreba u ovoj godini bilježi porast aktive od 5 posto, na 581 milijun kuna, u odnosu na lani bilježe i značajan porast oročenih depozita, za 79 milijuna kuna ili za 48 posto, a ukupni su depoziti krajem kolovoza iznosili 368 milijuna kuna.

Kazala je to danas predsjednica Uprave Centar banke Gordana Zrinščak prigodom otvaranja nove zagrebačke poslovnice te banke, na uglu Draškovićeve i Jurišićeve ulice, u kojoj će na površini od 200 četvornih metara svojim klijentima nuditi sve vrste bankarskih usluga.

Istaknuvši stabilno i pouzdano dvanaestogodišnje poslovanje Zrinščak je dodala da se novom poslovnicom žele više približiti građanima i njihovim potrebama. Do sada je ta banka bila više okrenuta malim i srednjim tvrtkama i obrtnicima koji čine dvije trećine klijenata, ali od sada se, po novoj strategiji, više okreće i građanstvu.

Zrinščak je naglasila da po svom tržišnom udjelu od 0,27 posto krajem prošle godine u Hrvatskoj spadaju u red malih banaka, te da im je želja u budućnosti dostići udjel od 0,5 posto. Posebno su, kaže, ponosni što je banka i dalje u 100 postotnom hrvatskom vlasništvu, ali i na poslovne rezultate.

Krediti klijentima u ovoj su godini u odnosu na lani porasli 3 posto, na 328 milijuna kuna, od kojih je, naglašava Zrinščak, 116 milijuna kuna plasirano građanstvu, što je porast od 39 posto za osam ovogodišnjih mjeseci.

Uz novu poslovnicu u Zagrebu Centar banka ima još poslovnice u Velikoj Gorici i Sv. Ivanu Žabno te podružnicu u Rijeci.

Zrinščak je napomenula i da imaju dobru suradnju sa Ministarstvom gospodarstva, rada i poduzetništva te HBOR-om na projektima kreditiranja poduzetništva.

Hina