Info servis

HPB: novi predsjednik Uprave Mario Kirinić

Nadzorni odbor Hrvatske poštanske banke (HPB) opozvao je danas s dužnosti predsjednika Uprave Josipa Sladea i novim predsjednikom Uprave HPB-a imenovao Maria Kirinića, dosadašnjeg direktora Sektora za upravljanje imovinom Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka.

Odluka o opozivu dosadašnjeg i imenovanju novog predsjednika Uprave primjenjuju se danom dobivanja suglasnosti Hrvatske narodne banke, izvijestili su iz HPB-a.

Nadzorni odbor, kako je priopćeno, zaključio je da je banka u razdoblju od lipnja 2000. do danas (kada je predsjednikom Uprave bio Slade) poslovno stabilizirana.

Od novog pak predsjednika uprave NO očekuje dinamiziranje aktivnosti na jačanju konkurentske pozicije na bankarskom tržištu, navodi se u priopćenju.

Dodaje se da Nadzorni odbor i Uprava banke, sagledavajući ukupnu poslovnu i tržišnu poziciju HPB-a, jamče klijentima Banke kontinuitet u profesionalnom i urednom poslovanju te nastavak i razvoj poslovne suradnje na započetim i planiranim projektima.

U Nadzornom odboru HPB-a su Ante Žigman (predsjednik) te Dragan Kovačević, Zoran Bubaš, Drago Jakovčević, Vera Babić i Grga Ivezić.

Hina