Info servis

Diokom Novi seli se u Trogir

Splitska tvrtka Diokom Novi, nasljednik Diokoma kojega je nakon stečaja prije dvije godine kupio poduzetnik Željko Kerum, do kraja ove godine glavninu proizvodnje preselit će u bivši Plivin pogon u Planom kod Trogira kojega je također kupio Kerum, doznaje se od direktora Diokoma Novog Petroslava Sapunara.

Na zapadnom dijelu nekadašnjeg Diokomova kompleksa na Brodarici u Splitu, gdje se trenutačno još odvija proizvodnja, uskoro će započeti gradnja velikoga poslovnog kompleksa.

Kako preseljenje pogona ne bi prouzročilo zastoj u proizvodnji i kašnjenje s isporukom, oprema i strojevi premjestit će se "u hodu", nakon što se ispuni dio obveza prema partnerima.

Diokom Novi, naime, do kraja godine ima obvezu isporuke oko milijun i pol pari obuće svojem poslovnom partneru francuskoj tvrtki Rondinaud, doznaje se od direktora poslovne cjeline Termoplastika Mire Urlića.

To je, inače, nastavak dobro uhodane suradnje "starog" Diokoma s Francuzima kojima je od početka godine već isporučeno oko 1,2 milijuna pari obuće.

Nedavno je sklopljen posao i s talijanskom kompanijom Miplast s kojom je Diokom također surađivao više od 20 godina, rekao je Urlić.

Riječ je o izradi 60 tisuća komada plastičnih lutaka viših od metra. Dnevno se tih na tržištu iznimno traženih lutaka izradi oko 800 komada. To je doradni ("lohn") posao za koji se Diokomu Novom plaća samo radna snaga, jer je talijanski partner dostavio sav potrebni materijal, kalupe i svu opremu za proizvodnju. Vrijednost tih poslova poslovna je tajna, naglasio je Urlić.

U Diokomu Novom zaposleno je oko 400 od 1200 bivših radnika te nekada uspješne splitske proizvodno-trgovačke kuće.

Hina