Info servis

Germanwings zadovoljan rezultatima u Hrvatskoj

Njemačka niskotarifna zrakoplovna kompanija Germanwings zadovoljna je dvomjesečnim rezultatom poslovanja u Hrvatskoj, posebice popunjenošću svojih letova, a glasnogovornik te tvrtke Andreas Engel najavio je danas i uvođenje leta Zagreb-Stuttgart.

Ta je tvrtka na konferenciji za novinare u Zagrebu predstavila poslovne rezultate u dva mjeseca svoga rada u Hrvatskoj. Germanwings je 26. lipnja ove godine počeo letjeti iz Zagreba za Koeln, a mjesec dana kasnije su uveli i let iz Koelna u Split.

Na odredištima prema Hrvatskoj tvrtka je profitabilna i dostigla je planiranih 100 tisuća eura prihoda, rekao je Engel. Na letu u Zagreb u srpnju i kolovozu prevezli su osam tisuća putnika, od čega je 25 posto bilo poslovnih, prosječna popunjenost zrakoplova u srpnju je bila 92 posto, a u kolovozu 97 posto.

Na letovima u Split prevezeno je pet tisuća putnika, od čega 10 posto poslovnih, a prosječna popunjenost zrakoplova u srpnju i kolovozu bila je 95 posto.

Govoreći o budućim planovima za Hrvatsku, predstavnici Germanwingsa istaknuli su da će od 31. listopada četiri puta tjedno letjeti na relaciji Zagreb-Koeln i u zimskom razdoblju, dok su dosad letjeli tri puta tjedno. Zbog poslovnih uspjeha odlučili su uvesti i novu liniju Zagreb-Stuttgart i to triput tjedno od 31. listopada.

Na liniji Split-Koeln neće letjeti tijekom zimskog razdoblja, ali će je ponovno aktivirati krajem ožujka iduće godine.

Hina