Info servis

Francuski i finski novinari te ruski touroperatori tijekom rujna u Hrvatskoj

U sklopu promocije hrvatskih turističkih potencijala Hrvatska turistička zajednica (HTZ) organizira tijekom rujna studijski boravak francuskih i finskih novinara te ruskih touroperatora, izvijestili su iz HTZ-a.

Tročlana ekipa francuske televizije "Voyage" u Hrvatskoj boravi od 5. rujna, a do 28. rujna planiraju snimati reportažu o prirodnoj i kulturnoj baštini te tradicionalnim kulturnim manifestacijama.

Uz gotovo sve nacionalne parkove (Risnjak, Plitvička jezera, Brijuni, Paklenica, Krka, Telaščica i druge) Francuzi će kadrove snimati u najznačajnijim obalnim te gradovima unutrašnje Hrvatske, a u planu je i snimanje "Vinkovačkih jeseni", etno-sela Kumrovec, agroturizma u Istri i drugog. Snimljeni kadrovi bit će prikazani u dokumentarno-putopisnoj emisiji "Decouvrir le Monde", koju ta televizija snima od 1987. godine, i koju, po procjenama, prati oko sedam milijuna francuskih TV gledatelja.

Od 7. do 11. rujna u Istri će boraviti skupina 10-ak najvažnijih ruskih touroperatora koji će voditi poslovne razgovore s predstavnicima najvećih istarsko-kvarnerskih hotelskih kuća i lokalnih turističkih zajednica. Cilj tih razgovora je povećanje dolazaka ruskih turista u Hrvatsku.

Od 18. do 20. rujna u Dubrovnik dolazi skupina finskih novinara i urednika (iz turističkih magazina i dnevnih novina "Pirkka", "Me Naiset", "Lento" i "Gloria"), kojima će uz dubrovačku biti predstavljena i turistička ponuda cijele Dubrovačko-neretvanske županije.

Hina