Info servis

HOK: na celjskom sajmu obrtništva ove godine 23 hrvatska obrtnika

Na ovogodišnjem 37. Međunarodnom obrtničkom sajmu (MOS), koji će se održati u Celju od 8. do 15. rujna, deveti će put u organizaciji i pokroviteljstvom Hrvatske obrtničke komore (HOK) nastupiti 23 hrvatska obrtnika i poduzetnika, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Nastup obrtnika, članova Komore, HOK sufinancira s 50 posto iznosa troškova izlaganja, a ovogodišnja skupna izložba hrvatskih obrtnika i poduzetnika biti će na površini od 80 četvornih metara, kazao je šef HOK-ovog Odjela za gospodarski sustav i ekonomske odnose s inozemstvom Vladimir Žanić.

Uz potporu obrtničke komore Primorsko-goranske županije na sajmu će nastupiti 8 obrtnika, a prvi će se put predstaviti i 5 obrtnika iz Dubrovačko-neretvanske županije. Županijska gospodarska komora Krapinsko-zagorske županije pomaže nastup 6 obrtnika iz te, kao i dva obrtnika iz Osječko-baranjske te jednog iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

Žanić je dodao kako je broj hrvatskih izlagača podjednak prošlogodišnjem, ali je izložbeni prostor povećan zbog većeg broja eksponata, i to strojeva i opreme za metal, plastiku, drvo električnih naprava, namještaja, unutrašnje dekoracije, suvenira te proizvoda umjetničkog zanatstva.

Ovogodišnji MOS okupit će, prema riječima pomoćnika direktora Celjskog sajma Roberta Otorepeca, više od 1.700 izlagača iz 34 zemlje, a između više od 50 stručno popratnih aktivnosti izdvojio je susret gospodarstvenika Slovenije, Hrvatske i Srbije.

Slavko Pukl iz Slovenske obrtničke komore najavio je i održavanje Poslovne konferencije zemalja Srednjeeuropske inicijative (SEI), seminar o investicijskim prilikama u zemljama SEI-a, kao i poslovnu burzu, odnosno održavanje izravnih poslovnih razgovora poduzetnika, na koje se do sada prijavilo oko 20 hrvatskih gospodarstvenika.

Hina