Info servis

Ministar Vojković s upravom HEP-a

Ministar gospodarstva Hrvoje Vojković sastao se danas s predsjednikom Uprave Hrvatske elektroprivrede (HEP) Ivom Čovićem i ostalim članovima Uprave koji su ga izvijestili o poslovanju HEP-a i planovima tvrtke.

To je prvi put da je ministar Vojković posjetio HEP od kada je stupio na dužnost ministra gospodarstva, izviješteno je iz Ministarstva gospodarstva.

Predsjednik Uprave HEP-a Ivo Čović predstavio je ministru djelatnost HEP-a, poslovne rezultate u protekloj godini, upoznao ga je s tekućim poslovanjem, tijekom energetske reforme i budućim planovima tvrtke.

Ministar Vojković istaknuo je važnost rješavanja pitanja vraćanja imovine HEP-a u zemljama bivše Jugoslavije te konsolidiranja poslovanja tvrtke u ovoj godini kako bi ostvarila pozitivne poslovne rezultate. Dodao je kako je iznimno važno daljnje restrukturiranje tvrtke i priprema za privatizaciju.

Razgovaralo se, među ostalim, i o energetskim potencijalima zemlje, kretanju cijena električne energije na našem tržištu i zemljama u regiji, novom tarifnom sustavu i rješavanju problema HEP-ovih dugovanja prema Hrvatskom fondu za privatizaciju.



Hina