Info servis

Slovenci nezadovoljni ocjenom o nesigurnosti elektroničkog poslovanja

U Sloveniji tvrde da nema dokaza za tvrdnje da je ta država s obzirom na sigurnost transakcija obavljenih preko interneta među najnesigurnijima u svijetu.

Američka tvrtka VeriSign, poslovni partner Microsofta, u svom izvješću o sigurnosti poslovnih transakcija obavljenih preko interneta u prvoj polovici ove godine, navodi da nakon Kameruna, Nigerije i Indonezije i Slovenija sa 92 posto elektroničkih poslovnih transakcija koje se mogu ocijeniti rizičnima u smislu potencijalne poslovne prijevare spada u vrh država s niskom sigurnošću internet-poslovanja. Nakon Kameruna sa 100-postotnim stupnjem takvog rizika, te Nigerije i Indonezije na drugom i trećem mjestu, iza Slovenije plasirali su se Bruneji, Izrael, Kenija, Libanon i Rumunjska (88,7 posto).

"Začuđeni smo objavljenim podacima i već smo zatražili objašnjenje", izjavila je za slovenski poslovni dnevnik "Finance" Jelena Aleksič, glasnogovornica ministra za informatičku djelatnosti Pavla Gantara.

Od VeriSigna je zatražen podatak na temelju koje metodologije je rađeno njihovo istraživanje, a izražavaju i neslaganje s time da nitko od autora tog uratka nije stupio u kontakt sa službenim vlastima.

Hina