Info servis

Veće narudžbe poboljšavaju poslovne rezultate ABB-a

Švicarsko-švedska inženjerska skupina ABB u drugom je ovogodišnjem tromjesečju nastavila ubirati plodove provedbe programa rezanja troškova, ostvarivši profit i porast narudžbi.

Ta je kompanija izvijestila danas da je u spomenutom razdoblju ostvarila neto dobit od 86 milijuna dolara, dok je, usporedbe radi, u istom lanjskom razdoblju imala gubitak od 55 milijuna dolara.

Prihodi od prodaje uvećani su jedan posto, dosegnuvši 4,91 milijardu dolara. Narudžbe ABB-a istodobno su skočile 17 posto, na 5,53 milijarde dolara. Povećanje narudžbi potaknuto je "oporavkom koji je u tijeku na većini ABB-ovih tržišta", objavljeno je.

"Poslovni rezultati ističu naše postignuće u restrukturiranju", izjavio je predsjednik uprave i izvršni direktor ABB-a Jurgen Dormann. "Većina poslovanja u našoj osnovnoj djelatnosti premašila je tržište. Sa solidnim postignućima, na tragu smo ostvarivanja naših ciljeva za 2005."

Ta skupina iduće godine planira smanjiti za 50 posto svoj dug, na 2,0 milijarde dolara. Krajem ovogodišnjeg lipnja njezin neto dug iznosio je 6,1 milijardu eura.

Hina