Info servis

Kraš: u prvom polugodištu neto dobit od 25,2 milijuna kuna

Konditorska industrija Kraš u prvih je šest mjeseci ove godine ostvarila neto dobit od 25,2 milijun kuna, što je za 4,2 milijuna kuna ili za 20,1 posto više nego u istom razdoblju prošle godine, objavili su iz Kraša.

Ukupni prihodi Kraša u prvoj polovici ove godine iznosili su 377,5 milijuna kuna i bili su 2,2 posto viši nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Uz redukciju troškova, operativna dobit ostvarena je u visini od 44,4 milijuna kuna ili 11,9 posto viša.

Kraš je u prvih šest mjeseci ove godine ostvario prodaju od 13.562 tone gotovih proizvoda, što je povećanje od 386 tona ili za 2,9 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

Posebno dobri rezultati, kazali su u tvrtki, ostvareni su u izvozu, gdje je plan prebačen za 3,3 posto, a u odnosu na prošlu godinu, izvoz je porastao za 15 posto.

Najveći rast izvoza ostvaren je na tržištu Bosne i Hercegovine, a značajniji rast ostvaren je u Slovačku i na tržište Srbije i Crne Gore.

U pogonima u Zagrebu tijekom prvog polugodišta ostvarena je proizvodnja u opsegu od 14.108 tona, što je za 4 posto više nego prošle godine. Najveći rast ostvaren je u proizvodnji kakao proizvoda.

U Tvornici keksa i vafla u Prijedoru proizvedeno je 1.301 tona ili 39,4 posto više nego u prvom polugodištu prošle godine.

Kraš je tijekom ove godine tržištu ponudio više od deset novih proizvoda.

Ostvarene rezultate u prvom polugodištu u Krašu su ocijenili uspješnim. Dodali su kako su poslovne aktivnosti i mjere poslovne politike bile usmjerene na zadržavanje liderske pozicije na domaćem tržištu, povećanje izvoza i integriranje prošlogodišnje akvizicije Tvornice keksa i vafla iz Prijedora u poslovni sustav Kraša.

Hina