Info servis

Lura: za dividendu 40,2 milijuna kuna; u upravi tri člana

Dioničarima prehrambene industrije Lura ove će godine biti isplaćena dividenda od 13,4 kune po dionici, ili ukupno 40,2 milijuna kuna, izvijestili su danas iz Lure.

Takvu je odluka donijeta na jučerašnjoj Glavnoj skupštini dioničara Lure, na kojoj je odlučeno i da se iz zadržane dobiti ranijih godina pokrije prošlogodišnji gubitak u poslovanju.

Naime, gubitak u poslovanju za 2003. u iznosu 108,7 milijuna kuna pokrit će se iz zadržane dobiti iz 2001. godine (101,6 milijuna kuna) te iz 2002. godine (7,1 milijun kuna).

Skupština je usvojila i izmjene Statuta i i izabrala novi Nadzorni odbor koji sada čine tri člana (do sada pet članova).

U novi Nadzorni odbor s četverogodišnjim mandatom ponovno su izabrani Luka Rajić, dosadašnji predsjednik, i Josip Madirazza, dosadašnji zamjenik predsjednika, a kao predstavnik radnika u Nadzorni odbor imenovan je Mirko Čulo.

Kako je priopćeno iz Lure, novoizabrani Nadzorni odbor na prvoj je sjednici donio odluku o smanjenju Uprave Lure sa pet na tri člana.

Željko Perić i nadalje ostaje predsjednikom Uprave, a Ivan Kliček i Boris Teški članovima Uprave.

Dosadašnja članica Uprave Nina Anđal bit će izvršna direktorica za korporativnu administraciju, a dosadašnji član Uprave Michael Spies bit će zadužen za razvoj poslovanja na tržištima istočne Europe, navodi se u priopćenju.

Kako objašnjavaju iz Lure, nakon faze brzog rasta putem akvizicija i intenzivnog restrukturiranja Lura ulazi u fazu konsolidacije, u kojoj će smanjenje broja članova Nadzornog odbora i Uprave pridonijeti većoj učinkovitosti i racionalizaciji poslovanja, a sve u cilju ostvarenja poslovne strategije i povećanja profitabilnosti kompanije.

Hina