Info servis

Obnovljeni zagrebački hotel Esplanade sutra se otvara za goste

Jedan od najelitnijh i najstarijih zagrebačkih hotela, Esplanada, sutra se pod nazivom "The Regent Esplanade Zagreb" otvara za goste nakon više od godinu i pol dana obnove.

Osim potpuno rekonstruiranih unutarnjih prostora i povećanog broja soba ponudit će i najvišu, luksuznu razinu hotelske usluge u skladu sa standardima svjetskog hotelskog lanca Regent International Hotels, čije ime nosi kao jedini hotel u Europi.

Doznaje se to danas iz Ureda uprave tog hotela, pri čemu napominju da su svi poslovi obnove i uređenja dovršeni, osim u poznatom Bistrou (uz ulicu) i velikoj otvorenoj terasi, čije će se uređenje uskoro dovršiti.

Hotel će i prve goste primiti sutra, a kako kažu, imaju dosta rezervacija za predstojeće ljetne mjesece te posebno za rujan. Kako je i uobičajeno službena svečanost otvorenja hotela održat će se kasnije.

Unutarnje preuređenje, u stilu raskoši dvadesetih godina prošlog stoljeća i vlaka Orient Express-a (koji je preko Zagreba povezivao Pariz i Veneciju sa Istanbulom), i zbog kojega je 1925. i izgrađena Esplanada, potpisuje arhitektica iz Londona Marie Vafiadis.

Preuređena je svaka prostorija osim Smaragdne dvorane, kojoj je zbog unikatnosti i znaka spomeničke kulture, obnovljen samo strop.

Broj soba je povećan, sa 171 na 209, u što je uključen i Predsjednički apartman. Sve su sobe potpuno rekonstruirane i opremljene novim posebno odabranim namještajem.

U hotelu su izmjenjeni svi podovi i stropovi, rasvjeta i liftovi, a najveće su promjene u prizemlju hotela, uključujući recepciju, restorane i sedam novih konferencijskih dvorana za poslovne sastanke i skupove.

Hotelom, po odabiru vlasnika Esplanade Austrijanca Herberta Hasebachera, od prošle jeseni upravlja lanac Regent, odnosno kompanija "Rezidor Sas Hospitality" koja je dobila franšizu Regenta za Europu, Srednji istok i Afriku.

Direktor hotela je Švicarac Erich Banzinger, dok je za šefa kuhinje odabran Belgijanac Marc Fontenelle.

Ponuda i usluge u hotela neće se bitno mijenjati u odnosu na prije, ali će sadržavati više luksuza i udobnosti, a Esplanadi napominju i želju da hotel, kao i prije, bude uklopljen u grad, da ne bude samo za strane goste nego i dijelom svakodnevnog života građana, te će se u njemu osjetiti lokalna kultura i gastronomija.

Zbog povećanog obima poslova i ponude hotelu će se do kraja ove godine povećati i broj zaposlenih, sa prijašnjih 130 na 200.

Hina