Info servis

HP predstavio novu organizacijsku strukturu poslovanja

Informatička tvrtka Hewlett-Packard (HP) od početka svibnja posluje po novoj organizacijskoj strukturi, kojom se uz pojednostavljenje svojih unutarnjih poslovnih procesa i smanjenje troškova u ovoj godini žele ponudom cjelovitih rješenja više približiti korisnicima te ostvariti veći rast poslovanja.

Predstavljajući tu reorganizaciju direktor tvrtka HP Hrvatska Alojzije Jukić na današnjoj je konferenciji za novinare naglasio da se to ravnomjerno odnosi i na globalno i na lokalno poslovanje HP-a. Kao i do sada HP će se fokusirati na tri tržišna segmenta - velike poslovne korisnike, mala i srednja poduzeća te male, privatne korisnike, kojima će ponuditi nove integrirane standarde visoke tehnologije uz prihvatljive cijene, čime žele ojačati i svoju, kako kaže, vodeću poziciju na tržištu.

U svim zemljama u kojima djeluje HP će proširiti i partnersku mrežu s drugim tvrtkama, a posebno će intenzivirati ponudu državnim upravama po modelu javno-privatnog partnerstva (public privat partnership).

U Hrvatskoj je HP, naglašava Jukić, tako nešto već ponudio državnoj upravi, za segment informatizacije katastra, gruntovnica i zdravstva, ali još čekaju odgovor nadležnih. Po tom modelu HP državnim upravama nudi investiranje u infrastrukturu čiji bi vlasnik zapravo bila država, a HP bi kroz naplatu određene naknade nakon određenog broja godina vratio uloženo.

U prošloj je godini HP u svijetu ostvario 74,7 milijardi američkih dolara ukupnih prihoda, dok je taj prihod tvrtke HP Hrvatska iznosio oko 75 milijuna dolara, i bio je za 18 posto veći nego u godini prije.

S prodanih gotovo 30 tisuća računala prošle su godine zadržali vodeći udjel na hrvatskom tržištu od gotovo 20 posto, a Jukić posebno ističe i rast prodaje poslužitelja (servera) od 40 posto, na nešto više od 4.500 komada.

Hina