Info servis

Hrvatska delegacija na godišnjoj skupštini EBRD-a

Delegacija Republike Hrvatske, koju će predvoditi ministar financija Ivan Šuker, sudjelovat će u radu godišnje skupštine Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) koja će se održati u Londonu 18. i 19. travnja, a u sklopu koje se održava i Poslovni forum, izviješćeno je danas iz Ministarstva financija.

Tijekom boravka u Londonu predstavnici Ministarstva financija sastat će se s predsjednikom EBRD Jean Lemierrom s kojim će razgovarati o glavnim smjernicama za izradu poslovne strategije EBRD za Hrvatsku u sljedeće dvije godine. Također će razgovarati s brojnim predstavnicima svjetskih financijskih institucija i rejting agencija.

U sklopu Poslovnog foruma delegacija će održati prezentaciju za ulagače o reformama koje Hrvatska namjerava napraviti na svom putu u Europsku uniju te njihovom utjecaju na gospodarsko i investicijsko okruženje.

Predstavnici Ministarstva financija sudjelovat će i na specijaliziranom seminaru za investitore u organizaciji JP Morgana, na koji su dolazak najavili predstavnici više od sedamdeset svjetskih financijskih i poslovnih kompanija.

Uz ministra financija na skupštini EBRD-a će sudjelovati i državna tajnica Martina Dalić, pomoćnik ministra financija Hrvoje Radovanić, pomoćnik ministra mora, turizma, prometa i razvitka Mate Jurišić te predstavnici Hrvatske narodne banke i Hrvatske banke za obnovu i razvoj.

EBRD je do danas za financirao više od 70 projekta u Republici Hrvatskoj uglavnom u privatnom sektoru, ukupnog iznosa većeg od 1,4 milijarde eura, te je po tome uz Svjetsku banku jedan od najznačajnijih stranih financijskih izvora.

Hina