Info servis

Osnovana udruga e-student

Studentska udruga e-student osnovana je s ciljem povezivanja najboljih studenata zagrebačkog Ekonomskog fakulteta i najboljih poduzeća koji posluju u Hrvatskoj kako bi se studentima pružila izvannastavne izobrazba sa svrhom stvaranja potpune i konkurentne radne snage, kazano je na današnjem svečanom otvorenju rada te udruge u Zagrebu.

Predsjednik udruge Hrvoje Stojić ističe da je cilj udruge da najbolji studenti zagrebačkog Ekonomskog fakulteta steknu praktična iskustva u najboljim hrvatskim poduzećima i na taj način "izbruse" svoje poslovne sposobnosti i pripreme se za rad u gospodarstvu. Studenti EU imaju veliku prednost pred hrvatskim zbog toga što im je primjena praktičnih znanja i praksa u tvrtkama već uklopljena u obrazovanje, ustvrdio je.

Poslali smo upitnike na 600 najboljih domaćih poduzeća i vratilo nam se više od 300 odgovora, mahom predsjednika uprava i glavnih izvršnih direktora koji su iskazali interes za taj program, kazao je Stojić.

Udruga će razviti i nuditi pet sadržajno komplementarnih programa - neformalna predavanja, radionice i rad na poslovnim slučajevima, kroz koji će putem predavanja dokazanih menagera iz 500 najboljih hrvatskih poduzeća studentima pružiti što bolji uvid u poslovanje u Hrvatskoj. Ostali programi su mentorstvo, stručna praksa, pripravništvo sa mogućnosti zapošljavanja, te program odlazaka u poduzeća.

Udruga će u idućih mjesec dana provesti selekcijski postupak u kojem će izabrati od 200 do 250 najboljih studenata fakulteta za svoje članove.

Hina