Info servis

Zagreb Auto Show: Proplin planira instalaciju 100 pokretnih punionica auto plina

"Proplin", tvrtka kćer Ine, planira instalirati 100 pokretnih punionica pogonskog plina propan - butan za pogon automobila, najavio je na prezentaciji tog projekta na Zagreb Auto Showu savjetnik direktora Proplina Zoran Dojčinović.

Pokretne punionice bit će instalirane na frekventnim cestama i čvorištima, prvenstveno na Ininim benzinskim pumpama. Proplin je otvoren za suradnji i s drugim zainteresiranim tvrtkama, rekao je Dojčinović. Pritom Proplin, kao vlasnik projekta, nudi zainteresiranima za suradnju dvije mogućnosti - kupnju i najam pokretnih punionica plina.

Po podacima Proplina, u Hrvatskoj je trenutno oko 15 tisuća automobila koji kao pogonsko gorivo koriste plin.

Proplin, kako je istaknuo, očekuje porast potrošnje plina, kao rezultat niske cijene plina u odnosu na druga pogonska goriva, povećanja broja servisnih radionica za ugradnju plinskih instalacija u automobile, te kao rezultat početka rada pokretnih punionica. Na dobre poslovne rezultate, drže u Proplinu, utjecat će i povećana potražnja tijekom turističke sezone, kao i stupanje na snagu ograničenja emisije štetnih ispušnih plinova automoblia od 1. listopada ove godine.

Hina