Info servis

Sporazum o suradnji 3. maja i riječkog Veleučilišta

Predstavnici Brodogradilišta 3. maj i Veleučilišta u Rijeci potpisali su danas Sporazum o dugoročnoj suradnji koja će se ostvarivati u sklopu veleučilišnih studija prometa, sigurnosti na radu, poslovne informatike, ekonomike poduzetništva i upravnog prava.

U sporazumu se navodi da su potpisnici zainteresirani za suradnju pri usavršavanju kadrova, uvođenju i razvitku novih tehnologija, davanju konzultantskih usluga, organiziranju znanstvenih skupova, zajedničkom nastupu na tržištu usluga te informiranju kandidata o veleučilišnim studijima i mogućnostima njihova zapošljavanja u brodogradilištu.

Posebna će pozornost biti dana uključivanju studenata u proizvodnu praksu Brodogradilišta 3. maja putem priprema i izradbe seminarskih i diplomskih radnja, stručne i proizvodne prakse te upoznavanjem i uključivanjem u proizvodno-tehnološke procese.

Predsjednik Uprave 3. maja Ognjen Rukavina kazao je da će sporazum brodogradilištu omogućiti stručnu potporu Veleučilišta, posebice u području informatike i sigurnosti na radu, a Veleučilištu otvoriti mogućnosti obrazovanja i usavršavanja kadrova u brodogradilištu.

Hina