Info servis

Uprava Ine: nećemo voditi javnu raspravu s osobnim mišljenjem Linića

Uprava Ine izvijestila je danas da neće voditi javnu raspravu o, kako navode, osobnim mišljenjima bivšeg predsjednika Nadzornog odbora Slavka Linića.

"Bivši predsjednik Inina Nadzornog odbora, Linić, svojim istupom neutemeljeno je optužio Ininu Upravu za neaktivnost, te Tomislava Dragičevića, predsjednika Uprave, da opstruiraju inicijative Nadzornog odbora. Te svoje tvrdnje pokušao je ugraditi u izvješće Nadzornog odbora. Članovi Nadzornog odbora nisu prihvatili njegov prijedlog, pa smatramo da je bivši predsjednik Nadzornog odbora iznio svoje osobno mišljenje. Zbog odgovornosti prema tvrtki, Uprava neće voditi javnu raspravu o osobnim mišljenjima bivšeg predsjednika Nadzornog odbora. INA je uspješna i dobro organizirana tvrtka koja postiže zavidne poslovne rezultate i u kojoj se znaju nadležnosti i odgovornosti pa tako i uloga i odgovornost Uprave i Nadzornog odbora", stoji u stavu Uprave koje potpisuje tajnik Ine Ivan Đerek.

U reagiranju na Linićeve izjave, u kojem se najavljuje stav Uprave, a kojeg u ime Inine Službe za odnose s javnošću potpisuje Ivana Prohić, napominje se da su mediji prenijeli Linićeve "neistinite i tendenciozne izjave" te "teške i neutemeljene optužbe" na račun Uprave Ine.

Pritom se napominje da je "to samo još jedan u niz brojnih osobnih napada Linića na rad Inine Uprave i njena predsjednika Tomislava Dragičevića u svrhu njegove diskreditacije na temelju političkih motiva, a ne poslovnih rezultata".

Bivši predsjednik NO Ine i bivši potpredsjednik Vlade Slavko Linić na jučerašnjoj je sjednici NO Ine u starom sastavu, a i na današnjoj konferenciji za novinare u SDP-u iznio optužbe na račun Uprave Ine, napose Tomislava Dragičevića zbog nepravilnosti i propusta u nabavci nafte zbog čega je, tvrdi Linić, Ini nanesena šteta između tri i pol i četiri milijuna dolara.

Član novog Nadzornog odbora Ine, ministar financija Ivan Šuker najavio je pak da će se, ako novi NO ili skupština, nađu neke nepravilnosti u poslovanju Ine s time upoznati nadležne institucije, prije svega državno odvjetništvo, kriminalističku policiju.

Hina