Info servis

Promocija hrvatskog turizma na turističkoj burzi ITB u Berlinu 12.-16.ožujka

Hrvatska će od 12. do 16. ožujka, u organizaciji Hrvatske turističke zajednice (HTZ), predstaviti svoje turističke potencijale na najvećoj međunarodnoj turističkoj burzi ITB 2004. u Berlinu.

Na berlinskom sajmu, na 150 tisuća četvornih metara izložbene površine, predstavlja se oko 10 tisuća izlagača iz 180 zemalja svijeta i to iz svih segmenata turističke i industrije putovanja, izvijestili su iz HTZ-a.

Berlinska turistička burza ITB rezervirana je uglavnom za poslovne posjetitelje, a posebno je značajna za turističku industriju, jer daje prve konkretnije prognoze za predstojeću sezonu u cijelom svijetu. Stoga i hrvatski turistički stručnjaci, koji u velikom broju putuju u Berlin i gdje će voditi razgovore sa svojim inozemnim kolegama i partnerima, očekuju jasnije naznake, posebno sa njemačkog tržišta, za hrvatsku sezonu.

U sklopu ITB-a održat će se i oko 300 kongresa i drugih stručnih skupova, na kojima će se iznijeti aktualni trendovi i problematika svjetske turističke industrije.

Hrvatska turistička ponuda na ovogodišnjem će ITB-u biti predstavljena na štandu od 348 metara četvornih, a na dan otvaranja burze, u petak, službenu hrvatsku konferenciju za novinare održat će državni tajnik za turizam Zdenko Mičić i direktor Glavnog ureda HTZ-a Niko Bulić.

Na prošlogodišnjem ITB-u Hrvatska se uspješno predstavila kao zemlja-partner na svečanosti otvaranja.



Hina