Info servis

Sutra u Muenchenu "Hrvatski gospodarski dan u Bavarskoj"

Hrvatski gospodarski dan u Bavarskoj, naziv je jednodnevnog skupa koji će se sutra održati u Muenchenu, na kojem će sudjelovati 90-ak predstavnika bavarskih tvrtki i institucija te 27 hrvatskih tvrtki.

Hrvatsko izaslanstvo na skupu, koji organizira Gornjobavarsko-muenchenska industrijsko-trgovačka komora, vodi državni tajnik za gospodarstvo Vladimir Vranković, izvijestili su danas iz Ministarstva za gospodarstvo, rad i poduzetništvo.

Hrvatski gospodarski dan održava se uoči Međunarodnog obrtničkog sajma na kojemu već tradicionalno, dvanaestu godinu zaredom, nastupaju i hrvatski obrtnici, njih više od 60-tak.

Zamjetno veće zanimanje hrvatskih tvrtki i obrtnika rezultat je njihove poslovne orijentacije na bavarsko tržište, pojasnili su u MINGO-u.

To, kažu, dokazuje i Studija o mogućnostima hrvatsko-bavarske gospodarske suradnje promovirana u M?enchenu prije dvije godine, a koja posebno ističe geogospodarsku prednost Hrvatske kao područja s kojeg se gospodarskim subjektima otvara prostor jugoistočne Europe. Studija jednako tako upućuje i na geogospodarske prednosti Bavarske za hrvatsko gospodarstvo.

O njemačko-hrvatskim poslovnim odnosima te iskustvima njemačkih poduzeća u Hrvatskoj govorit će voditelj Njemačko-hrvatske trgovačke komore u Zagrebu Thomas Gindele.

U drugom dijelu skupa održat će se informativne radionice za ulagače i buduće partnere, te pojedinačni razgovori predstavnika nazočnih hrvatskih i bavarskih tvrtki.

Hrvatsko izaslanstvo susrest će se i s državnim tajnikom bavarskog Ministarstva gospodarstva, infrastrukture, prometa i tehnologije Hansom Spitznerom te predsjednikom Gornjobavarsko-m?nchenske industrijsko-trgovačke komore Clausom Hippom.

Hina