Info servis

Sisak: sklopljen ugovor o kreditiranju "Komunalne zone"

Grad Sisak, Fond za razvoj i zapošljavanje i Privredna banka Zagreb sklopili su danas ugovor o kreditiranju Programa razvoja poslovne zone "Komunalna zona" u Sisku od 12 milijuna kuna i rokom otplate na 10 godina.

Grad Sisak će u "Komunalnoj zoni" na Zagrebačkoj cesti, na ulazu u Sisak iz smjera Zagreba, izgraditi crpno-retencijsku stanicu, kojom će se urediti odvodnja u tom dijelu grada, te komunalnu infrastrukturu za buduće poslovne i industrijske objekte i djelatnosti.

Ugovor su na prigodnoj svečanosti u Gradskoj vijećnici potpisali gradonačelnik Dinko Pintarić, predsjednik Uprave Fonda za razvoj i zapošljavanje Milan Stojanović, direktor sisačke Podružnice PBZ-a Goran Pegan i voditeljica Službe poslovanja s pravnim osobama PBZ-a Ivanka Hodak.

Gradonačelnik Pintarić je istaknuo da je to najpovoljniji zajam na novčarskom tržištu u Hrvatskoj, da je Sisak jedini grad u Hrvatskoj koji je dobio takav zajam od Fonda i PBZ-a te da će tim zajmom biti nastavljeno uređivanje "Komunalne zone" u kojoj je do sada izgrađeno i prodano 48,5 tisuća četvornih metara zemljišta ili četvrtina ukupna prostora. U toj su zoni objekte otvorili veliki robni lanci "Kaufland", "Getro", "Uradi sam", a grade se i objekti Centra za vozila Hrvatske i nova benzinska crpka.

Za prodaju zemljišta u toj zoni raspisan je novi natječaj, s početnom cijenom od 50 eura po četvornom metru. U uređenje "Komunalne zone" grad, po Pintarićevim riječima, planira uložiti oko 51,1 milijuna kuna.

"Od poplavnog područja i divljeg odlagališta otpada stvaramo uređenu zonu u kojoj će Sisak dobiti poslovne prostore i sadržaje, u kojima će se zaposliti više stotina ljudi, dodao je Pintarić.

Predsjednik Fonda Milan Stojanović je, čestitavši gradu Sisku kvalitetan projekt razvoja "Komunalne zone", rekao da je grad ispunio sve uvjete za dobivanje povoljna zajma. PBZ će, kako je naveo Goran Pegan, i dalje kreditirati lokalnu upravu i samoupravu i razvoj takvih poslovnih zona te dobre poslovne projekte sisačkih poduzetnika i obrtnika.

Hina