Info servis

Predstavljeno drugo izdanje knjige "Inventivni menadžer u 100 lekcija" Velimira Sriće

Drugo izdanje knjige "Inventivni menadžer u 100 lekcija" autora Velimira Sriće predstavljeno je danas u Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Riječ je o zbirci kraćih tekstova u kojima su prikazani modeli upravljanja poslovnim procesima u uvjetima globalizacije i stalnih promjena. Knjiga stoga može poslužiti kao priručnik menadžerima praktičarima u upravljanju promjenama.

U knjizi se ne izlaže neka cjelovita menadžerska teorija, već niz iskustava, modela i koncepata koji su izloženi na jednostavan, često i anegdotalan način. Taj skup pristupa upravljanju poslovnim procesima, Srića naziva inventivnim menadžmentom.

Recenzent knjige Darko Tipurić, prodekan zagrebačkog Ekonomskog fakulteta ocijenio je da je "Inventivni menadžment u 100 lekcija" vjerojatno dosad najbolja knjiga Velimira Sriće. Po njegovu mišljenju, u knjizi su koncepcije suvremenog menadžmenta objašnjene pristupačno, razumljivo i jasno, pa je riječ o vrhunskom djelu.

O knjizi su biranim riječima govorili i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević i predsjednik Uprave Coca Cola Beverages Hrvatska Bruno Filipi, koji su posebno istaknuli njezinu veliku praktičnu vrijednost.

Današnja promocija drugog izdanja knjige Inventivni menadžer uslijedila nakon što je prvo izdanje koje se pojavilo u studenom prošle godine, prodano u cjelokupnoj nakladi od dvije tisuće primjeraka. Stoga su suizdavači, Delfin i Znanje, odlučili tiskati drugo izdanje, pojasnio je predsjednik uprave Znanja Branko Jazbec.

Autor knjige Velimir Srića redovni je profesor menadžmenta na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i gostujući profesor na Sveučilištu UCLA u Los Angelesu (SAD). Osim u SAD-u, kao gostujući profesor predavao je u Kini, Mađarskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Austriji. Autor je 35 knjiga. Programski je direktor Poslovne škole Delfin, a kao konzultant surađuje s brojnim domaćim i svjetskim tvrtkama.

Hina