Info servis

Brodogradilište "3. maj" - tečaj dolara smanjuje poslovne rezultate

Iako je u knjizi narudžaba Brodogradilišta 3. maja sada 20 brodova, te kapaciteti popunjeni do 2008., isporuke brodova kasne manje nego prethodnih godina, a produktivnost poboljšana, u slučaju zadražavanja trenda nepovoljnog tečaja dolara, odnosno daljnjeg značajnog pada njegove vrijednosti, moguć je nastavak negativnog poslovanja tog najvećeg hrvatskog brodogradilišta.

Poslovi u brodogradnji ugovaraju se u dolarima, pa na konačne rezultate poslovanja svih domaćih brodogradilišta utječu stalne promjene, odnosno smanjenje vrijednosti te valute.#L#

Prema gruboj procjeni, uzevši u obzir razliku u vrijednosti dolara od vremena ugovaranja posla ( prethodnih godina) do dovršetka izgradnje i naplate u kojem je vrijednost dolara pala s više od 8 kuna za dolar na 6 kuna za dolar ili za više od 25 posto, gubici po svakom brodu koji je tijekom 2003. izgrađen u 3. maju po prosječnoj ugovorenoj cijeni od oko 30 milijuna dolara mogli bi iznositi više od 4 milijuna dolara. U 2003. su u 3. maju proizvedena četiri broda, od kojih su tri isporučena, a četvrti će biti predan u 2004.

Svi prihodi i procijenjeni gubici koji će nastati pri izgradnji brodova ugovorenih u tekućoj godini, sve do njihove isporuke, uračunavaju se su u poslovne rezultate te godine, pa se, primjerice, u poslovanje u 2002. uračunavaju poslovi, odnosno brodovi koji će biti dovršeni u 2003. i u narednim godinama. Konačnu cijenu broda dodatno umanjuju i tzv. penali koji se obračunavaju radi prekoračenja ugovorenih rokova gradnje.

U računu dobiti i gubitka Brodogradilišta 3. maja za 2002. koji je izrađen sredinom prošle godine iskazan je gubitak od 330 milijuna kuna, a najveći dio gubitka predviđen je zbog značajna pada vrijednosti dolara. U knjizi narudžaba potkraj iste godine je bilo 9 brodova, od kojih je dio ugovoren prethodnih godina. Tri su broda isporučena u 2003, a ostalih šest bit će predani ove i sljedeće godine.

Predsjednik Uprave 3. maja Gvozden Rukavina u izjavi za Hinu kazao je da bi konačni rezultati poslovanja u 2003. trebali biti pozitivni, ali bi, nastavi li se trend pada vrijednosti dolara, rezultat mogao biti i negativan.

Tijekom 2003. Brodogradilište 3. maj ugovorilo je gradnju 14 novih brodova, po dva za njemačke i grčke naručitelje, te 10 za latvijskog naručitelja. Stupanje tih ugovora na snagu predviđeno je u prvom kvartalu ove godine. Te bi novogradnje trebale biti isporučene do 2008. , kaže Rukavina dodavši da su cijene ugovorenih novogradnja dobre s obzirom na tržišne uvjete, te da je tijekom prošle godine smanjen dio gubitaka koji uzrokuju kašnjenjenja isporuka brodova.

Po riječima Rukavine Brodogradilište 3. maj 'povuklo' je i koristi sva državna jamstva za zajmove koji su mu za premoštenje dugova, restruktiriranje i racionalizaciju poslovanja, tehničku obnovu i tekuću proizvodnju odobreni u 2003.

Odobren je zajam od 45 milijuna dolara za premoštenje dugovanja nastalih do 2002. te za osiguranje likvidnosti. Sljedećim zajmom od 22 milijuna dolara financira se tekuća proizvodnja. Za izgradnju dvaju tankera za Uljanik Plovidbu odobren je zajam od oko 50 milijuna dolara, a za restrukturiranje i racionalizaciju poslovanja koristi se zajam od 16, 8 milijuna eura, rekao je Rukavina.

Hina