Info servis

Feral Tribune najavio tužbu protiv sindikata novinara

Redakcija tjednika Feral Tribune najavila je podnošenje sudske tužbe protiv vodstva Sindikata novinara Hrvatske (SNH), jer smatraju da su rezultati ankete o slobodi novinara krivotvoreni, te im je time narušen ugled i nanesena poslovna šteta.

"Sindikat novinara Hrvatske podlo je izmanipulirao javnost plasiravši informaciju o tobožnjim 'rezultatima istraživanja' - a zapravo drsku krivotvorinu - prema kojoj se '80 posto novinara Ferala ne osjeća slobodnim u svome poslu', premda je u 'istraživanju' sudjelovalo samo troje od 40-ak stalnih suradnika lista, te premda je anketa bila anonimna", stoji u današnjem priopćenju Ferala.

Također će se od Vijeća časti HND-a tražiti da se odredi prema kršenjima etičkih i profesionalnih standarda od strane SNH koje je, tvrde u Feralu, svjesno fabricirao dezinformaciju.

Feral navodi i da ima saznanja da iza "cijele podvale" stoji predsjednica SNH Jasmina Popović.

U izjavi za Hinu predsjednica SNH je kazala da nije bilo namjere rušenja bilo čijeg ugleda ili nanošenja poslovne štete, "niti se to može zaključiti iz bilo kojeg istupa SNH prema bilo kojem mediju".

Rekavši da nije točno da je u anketi sudjelovalo samo troje novinara Ferala, predsjednica SNH je ustvrdila da je nedopustivo da se provodi istraga tko je i zašto ispunio anketu i što je u njoj napisao.

Podsjetila je da je anketa provedena temeljem odluke Skupštine SNH iz lipnja prošle godine, te da zbog toga ne može prihvatiti bilo kakvo imputiranje njenih osobnih namjera i stavova.

Hina